Les estacions de Xàtiva i Colón romandran tancades durant les mascletaes del 16 al 19 de març per a evitar aglomeracions

11/03/2018

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha decidit que les estacions de Xàtiva i Colón de Metrovalencia romandran tancades al públic durant les mascletaes dels principals dies festius de Falles, del 16 al 19 de març, seguint les recomanacions efectuades per la Junta de Seguretat de la Subdelegació del Govern.

L'horari de tancament serà de 12.30 a 14.30 hores i l'objectiu és evitar aglomeracions que suposen qualsevol tipus de risc per als ciutadans i visitants que es concentren per milers en el centre de València per a gaudir de les mascletaes tradicionals.

En aquest sentit, cal destacar que l'any passat, en algunes dates concretes, la multitud congregada al voltant de l'estació del Nord d'Adif feia impossible l'eixida dels usuaris per les diverses boques de metro de l'estació de Xàtiva, i es produïen els molestos problemes derivats de l'aglomeració de persones.

Metrovalencia recomana els seus clients que utilitzen estacions alternatives per a aquests dies, que s'informen de les estacions per mitjà de la web www.metrovalencia.es i de les xarxes socials i que seguisquen en tot moment les indicacions de megafonia, teleindicadors i del personal d'FGV distribuïts per la xarxa.

En concret, s'aconsella als viatgers que provinguen de les zones de Rafelbunyol, Alboraya i el Marítim que es desplacen fins a l'estació d'Alameda per a acudir a les mascletaes d'aquestes dates.

Les persones que vinguen de Llíria, Paterna, Seminari, Bétera, Aeroport, Riba-roja de Túria o Avinguda del Cid es poden dirigir a Àngel Guimerà, mentre que les persones que acudisquen a les festes des de Villanueva de Castellón els convindria baixar dels trens a Plaça Espanya.

Finalment, els passatgers que partisquen de Torrent Avinguda, Torrent, Paiporta i Picanya, les seues estacions idònies seran Bailén o Plaça Espanya, depén de si agafen un tren de les línies 1, 2 o 7.

En el cas de les persones de mobilitat reduïda (PMR), la recomanació és que els seus desplaçaments s'efectuen abans i després de l'horari de tancament de les dues estacions principals de la xarxa, amb la finalitat d'evitar la concentració habitual de passatgers que se sol produir durant les mascletaes.

Bailén

La boca de metro de l'estació de Bailén (L7) d'accés al pas inferior de Gran Via de Germanies romandrà tancada de 19 a 2 hores de la matinada els dies 9, 10, 11, 15, 16, 17, 18 i 19 de març (aquest cap de setmana i els principals dies festius), ja que l'Ajuntament inhabilita el pas esmentat aquests dies i a aquestes hores per a evitar les aglomeracions que se solen produir en el desplaçament de les persones que es dirigeixen cap a Russafa per a veure l'enllumenat de les falles de la zona.

Castell de focs artificials

Pel que fa als castells de focs artificials, també per recomanació de la Junta de Seguretat, l'estació d'Alameda es tancarà dues hores abans del castell de focs artificials els dies 16, 17 i 18 de març, aquesta última nit és quan té lloc la Nit del foc.

Arxius relacionats