Les obres en el pont del TRAM d'Alacant sobre la carretera CV-759 obliguen a oferir servei d'autobús entre les estacions de Creueta i Benidorm

24/02/2018
Les obres en el pont del TRAM d"Alacant sobre la carretera CV-759 obliguen a oferir servei d"autobús entre les estacions de Creueta i Benidorm

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà, amb motiu de les obres previstes en el pont sobre la carretera CV-759, servei alternatiu d'autobús, entre les estacions de Creueta i Benidorm de la línia 1 del TRAM d'Alacant (Luceros-Benidorm), del 26 de febrer al 14 de març.

Els treballs de reparació dels danys i la substitució de la plataforma d'aquest pont situat a la Vila Joiosa obliguen a suspendre temporalment la circulació ferroviària en aquest tram. Està previst que el 15 de març el servei ferroviari recupere la normalitat.

Alhora, les obres obliguen també a tallar la carretera CV-759 en aquest punt, per la qual cosa s'oferirà un itinerari alternatiu.

El servei d'autobús previst passarà cada 30 minuts, amb els mateixos horaris existents per al servei ferroviari. A les estacions afectades en aquest trajecte (Creueta, Costera Pastor, Hospital Vila, C. C. La Marina-Finestrat i Benidorm) s'ha establit parada d'autobús a les proximitats. El baixador de Terra Mítica queda fora de servei durant els dies que es perllongue el tall de la circulació ferroviària.

Els viatgers que utilitzen el servei d'autobús per a continuar el viatge enllaçaran a l'estació de Creueta amb els trens de la línia 1 en direcció a Alacant i a l'estació de Benidorm amb els de la línia 9 en direcció a Dénia, amb eixida immediatament posterior respecte als horaris actuals.

El recorregut amb autobús entre Creueta i Benidorm s'ha previst en un temps de 45 minuts, aproximadament, més alt que els horaris que ofereix el servei ferroviari actual.

Treballs en el pont

El pressupost d'aquesta actuació que també inclou als ponts de la línia 9 (Benidorm?Dénia), situats a Teulada i a Gata de Gorgos, ascendeix a 1.779.282 euros.

Les actuacions previstes en aquest pont permetran retirar l'estructura actual i muntar-hi posteriorment la plataforma nova. Després de les proves de càrrega es procedirà al condicionament final de les infraestructures ferroviàries i les instal·lacions d'energia per al restabliment del servei.

Aquests treballs s'emmarquen dins de les inversions que impulsa la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador en el conjunt de la xarxa d'FGV a Alacant.

Arxius relacionats