Metrovalencia i TRAM d'Alacant van impulsar 79 accions solidàries durant 2017

14/01/2018
Metrovalencia i TRAM d"Alacant van impulsar 79 accions solidàries durant 2017

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va fer l'any passat, junt amb centres educatius, socials i organitzacions no governamentals (ONG), 79 accions solidàries en les seues instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant, dins de la seua política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) a través de la denominada Línia 0. D'aquestes accions socials es van beneficiar 60 entitats sense ànim de lucre.

Aquesta activitat, sense cap cost per a FGV, ha sigut possible en gran part gràcies al treball desinteressat de 272 persones empleades de l'empresa pública que han realitzat més de 1.200 hores de treball social, amb l'objectiu d'aconseguir més sensibilització en la societat valenciana amb els col·lectius més desfavorits. Aquesta activitat s'ha exercit a través d'accions sobre aspectes relacionats amb salut, educació, respecte a col·lectius amb problemes d'exclusió i ajuda a persones majors o de mobilitat reduïda.

Entre les entitats a les quals s'ha donat veu en FGV destaquen ACNUR, Alcohòlics Anònims, Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Fundació SEUR, Lambda, Fundació Vicente Ferrer, Metges sense Fronteres, Mundo Gitano, Save the Children, Jugadors Anònims, Mans Unides, Vida Lliure, Missatgers de la Pau, Unió de Consumidors de la Comunitat i la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana.

A més, les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant s'han obert a la visita de grups per a la integració social o laboral dels seus components, en especial amb Iniciatives Solidàries, encara que també amb diferents instituts, escoles o centres de menors. Els treballadors d'FGV han col·laborat en la integració social de joves i xiquets amb mobilitat reduïda i amb discapacitats mentals mitjançant els cursets d'educació viària i les visites a les instal·lacions del metro i tramvia, a més d'organitzar jornades d'integració laboral per a joves en centres d'acollida i de Formació Professional, on s'han impartit cursets de pràctiques en tallers a 573 joves.

Els projectes d'expressió ciutadana, mitjançant la col·locació de 3.500 vinils en estacions i trens; concursos de dibuix, pintura i fotografia; concerts de música d'instrumentistes, bandes i cors; taules informatives i presentacions; fòrums i campanyes de recollida d'aliments, roba, taps de plàstic, sang i mercats ambulants solidaris, han impulsat la col·laboració participativa ciutadana amb les associacions i amb els més necessitats, aconseguint una major sensibilitat en la societat valenciana sobre aspectes de salut, respecte i integració per a col·lectius amb problemes d'exclusió, dones immigrants, violència de gènere, joves absentistes i d'ajuda a persones majors.

Línia 0

La cessió per part de Metrovalencia i TRAM d'Alacant de les instal·lacions per a la presentació d'aquestes iniciatives s'emmarca dins dels objectius de la solidària Línia 0 d'FGV, que es va iniciar en 2005 i la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i consciència social entre els usuaris del suburbà.

Línia 0 és una iniciativa que, igual que un trajecte de metro o tramvia, parteix del compromís d'FGV amb la societat a què presta servei. La crida d'atenció a la solidaritat es dirigeix al conjunt de la ciutadania, de manera que es propicia un fòrum participatiu capaç de dur a terme activitats de sensibilització entre els usuaris, i es col·labora amb organitzacions i entitats sense ànim de lucre que formen part de l'entramat social. A més, també es posa de manifest amb aquesta acció la voluntat d'FGV d'implicar-se en la cerca de solucions als problemes que afecten la societat actual.

Arxius relacionats