FGV destina 7,2 milions d'euros al manteniment dels ascensors i escales mecàniques de la xarxa de Metrovalencia

11/01/2018
FGV destina 7,2 milions d"euros al manteniment dels ascensors i escales mecàniques de la xarxa de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat el nou contracte del servei de conservació i manteniment de tots els equips elevadors, 85 ascensors i 137 escales mecàniques, de la xarxa de Metrovalencia, segons ha publicat el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV). L'import de la contractació ascendeix a 7.258.626 euros, IVA inclòs, per un termini de quatre anualitats amb possibilitat de pròrroga.

Amb aquest nou servei de manteniment, la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que dirigeix María José Salvador, es marca com a objectiu incrementar les condicions de fiabilitat i disponibilitat d'aquests equips i millorar així les condicions de mobilitat i accessibilitat dels clients que utilitzen Metrovalencia.
Aquest plec es licita en un sol lot per a reduir la complexitat de disposar de diferents contractes de manteniment i afavorir la interdependència dels treballs a realitzar, optimitzant mitjans i recursos que garanteixen uns millors resultats.
D'aquesta manera, el contracte preveu millores i modificacions substancials respecte a la cobertura del servei prestat d'equips d'ascensors i escales mecàniques, per a donar resposta a les necessitats del client i millorar les instal·lacions i la mobilitat en aquestes, atenent el compliment de les actuals normatives d'accessibilitat.
El nou contracte inclou treballs nocturns, fora de l'horari comercial, per a afectar el mínim possible el viatger; la cobertura total de les reparacions d'avaries, desgastos, problemes funcionals, així com els derivats d'accidents, actes vandàlics o incidències meteorològiques, i el manteniment de les condicions de seguretat d'aquests equips en funció del que estableix la norma UNE-EN-115-2.

A més, s'ha inclòs un manteniment de cicle llarg d'escales mecàniques que permetrà prolongar la seua vida útil en perfectes condicions. S'acompanya d'un programa de modernització i substitució d'ascensors que permeta donar resposta al compromís adquirit en el Pla d'accessibilitat universal d'FGV i eficiència energètica. Aquest contracte preveu una substitució programada dels equips hidràulics per equips elèctrics, amb reduccions de consum energètic superiors al 50 %, reducció d'agents contaminants, i la millora de les prestacions, no només en fiabilitat i disponibilitat, sinó també en rapidesa i servei.

FGV també ha incorporat la millora de les condicions d'accessibilitat d'aquests equips per a respondre així a les demandes plantejades per part d'associacions i persones amb discapacitats i/o mobilitat reduïda, que han traslladat a FGV la necessitat d'instal·lar, entre altres mesures, equips de comandaments a distància en els ascensors, que permeten a les persones amb discapacitat maniobrar l'ascensor per si mateixes sense necessitat d'ajuda.

Contracte de neteja

D'altra banda, el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV) ha publicat també l'adjudicació dels serveis de sanitat ambiental i neteges específiques a les instal·lacions, dependències i material mòbil en la xarxa de València per un import de 1.841.716 euros, IVA inclòs, amb un termini d'execució de quatre anys.

Arxius relacionats