Habitatge abona les primeres ajudes del Pla Renhata 2017

07/12/2017
Habitatge abona les primeres ajudes del Pla Renhata 2017

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha començat a abonar les ajudes corresponents al Pla Renhata 2017. Segons ha anunciat la consellera María José Salvador, "és una gran notícia que demostra el canvi absolut en la gestió d'aquesta Conselleria, perquè, per primera vegada després de molts anys, es paguen les ajudes adscrites a la rehabilitació, en aquest cas les del Pla Renhata, el mateix any en què s'han convocat".

Cal recordar que aquestes ajudes, impulsades per primera vegada per la Generalitat, comptaven amb una inversió de tres milions d'euros, de fons propis de l'Administració autonòmica, per a la rehabilitació o la renovació de cuines i banys, i també per a obres d'accessibilitat dels habitatges". Tal com ha destacat, aquestes ajudes han tingut "una gran acceptació entre els ciutadans i han servit per a dinamitzar la construcció i els sectors afins". A més, ha afegit que han implicat aprofundir en una de les apostes del Govern Valencià actual: la rehabilitació, que "fomenta l'activitat econòmica i millora la qualitat edificatòria dels nostres habitatges".

Salvador ha explicat que aquesta mateixa setmana, "les persones que han sol·licitat les ajudes han rebut els primers pagaments i s'estan tramitant amb molta celeritat els pagaments nous". També ha subratllat que, entre aquest primer pagament, que ja s'ha efectuat, i el segon, que ja s'està tramitant i que en breu es farà efectiu, s'haurà abonat una quantitat que ascendeix a 178.465,27 euros.

Més ajudes i més diners per al 2018

La primera convocatòria d'aquestes ajudes, segons ha assegurat Salvador, ha sigut un "èxit rotund: s'ha esgotat el pressupost disponible i s'han superat les expectatives que ens havíem marcat". De fet, es beneficiaran 863 famílies, 617 de les quals pertanyen a la província de València; 151, a la de Castelló, i 95, a la d'Alacant. En aquest sentit, la consellera ha mostrat satisfacció perquè "els ciutadans estan recuperant la confiança en l'Administració; després d'anys en què les ajudes quedaven en un calaix o s'eternitzava el pagament d'aquestes, ara es convoquen, es tramiten i, sobretot, es paguen, i, en aquest cas, el mateix any de la convocatòria".

Per això, i atesa la gran acollida que han tingut, Salvador ha recordat que la Generalitat reeditarà en 2018 aquestes ajudes, que ja estan reflectides en els pressupostos de l'any que ve, en els quals s'ha augmentat la quantitat econòmica fins als 5,5 milions d'euros. A més, s'inclouran millores en la convocatòria pròxima i s'estan estudiant mecanismes per a permetre que les persones que s'han quedat fora d'aquesta convocatòria de 2017 per falta de pressupost, hi puguen optar també. "El nostre objectiu és poder beneficiar més gent i continuar mobilitzant recursos per a reactivar la nostra economia", ha conclòs Salvador.

Arxius relacionats